Tartu valis parimad noorsootöös

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu aasta noortesõbralikuks teoks valitud Maaülikooli pereülikool, kus eri põlvkonnad saavad üheskoos omandada praktilisi tarkusi. Pildil istutavad lapsed juhendaja käe all maitsetaimi.
Tartu aasta noortesõbralikuks teoks valitud Maaülikooli pereülikool, kus eri põlvkonnad saavad üheskoos omandada praktilisi tarkusi. Pildil istutavad lapsed juhendaja käe all maitsetaimi. Foto: Risto Mets

Juba kümnendat korda valis Tartu linn noorsootöö parimad, korraldades laureaatidele Oscarite jagamise stiilis auhinnatseremoonia. Et auhinnad olid meisterdanud Maarja küla elanikud ning mõeldud noorsootöötajatele, said need nimeks Noscarid.

Tartu linnavalitsuse teatel valiti aasta noorsootöötajaks Kadri Lill tema südamega tehtud töö eest Tartu Veeriku koolis. Lille töö on positiivselt mõjutanud  nii kooliperet kui ka linnaosa inimesi.

Aasta noor on Mikk Otsar, kes pälvis tähelepanu noorte kotkaste Tartu malevas aktiivse osalemise ja teistele noortele inspireerivaks eeskujuks olemise eest.

Noortesündmuse aasta parimaks kuulutati Tartu linna ja maakonna võimlemispidu «Kodutunne», mille lavastas Sirje Eomõis.

Parimaks noorsootööasutuseks valiti Tartu loodusmaja, kes on komisjoni hinnangul aidanud noortel end avastada ja teostada läbi loodusesõbralike väärtuste süstimise.

Noorteühing Aiesec sai aga hindajate arvates hakkama Tartu maailmakaardil hoidmise ja noortele oluliste väärtuste õpetamisega.

Aasta noorte omaalgatus on Eesti Rahva Muuseumi suvepaviljoni projekti, kus Karl Kristian Kitse eestvõttel tutvustati nii meile endale kui ka meie sõpradele Eesti rahva hinge.

Aasta laste- ja noortesõbralik tegu on aga Eesti Maaülikooli pereülikool, kus alates sügisest saavad koduteemalistel kursustel õppida üheskoos eri põlvkonnad.

Lisaks pälvisid tänukirjad Valdeko Säre, kes on 50 aasta jooksul teinud suurt tööd laevamudelismi õpetamisel ja purjelaagrite korraldamisel. Samuti Valli Kisand oma 25-aastase panuse eest tantsualases huvitegevuses ning Henry Narits Tartu noorte õiguste kaitsmise eest. Tänukirja sai ka Tartu seikluspark olulise vaba aja sisukaks

veetmiseks loodud võimaluse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles