Tartu Pauluse kirikus jätkub suur töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kirik
Pauluse kirik Foto: TPM

Kuus aastat tagasi alanud Pauluse kiriku taastamine jätkub, sihtasutus Tartu Pauluse Kirik sõlmis riigihanke «Tartu Pauluse kiriku rekonstrueerimistööd» raames ehituslepingu ASiga Nordecon. Tööde eesmärk on taastada kiriku saal arhitekt Eliel Saarineni projekteeritud mahus.

Ehitustööde käigus taastatakse kirikusaalis krohvipinnad ja seinamaalingud.

Lisaks ehitatakse seni teostamata, kuid Eliel Saarineni algupärases projektis plaanitud omaaegne katusekuju, raudbetoonrõdud ja mosaiikbetoonpõrand, remonditakse tuleõnnetuses kahjustunud kellatorn, uuendatakse tornikiiver ja välistrepid ning korrastatakse kogu kirikuhoone telliskividest välisfassaad.

Hankelepingu kogumaksumus ilma käibemaksu ja ehituseks ettenägematute tööde varuta on 4 977 192 eurot.

Pauluse kiriku taastamise lõpetamist toetab pea 3,2 miljoni euroga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) Euroopa Regionaalarengu Fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Renoveerimistöid rahastavad ka kultuuriministeerium, Tartu linn ja Tartu Pauluse kogudus.

Tartu Pauluse kirik peaks otsast lõpuni korras olema 2015. aasta augustiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles