Plaat talletab kirjaniku hääle

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Indrek Hirv on kirjutanud luuletuse «Nukker triolett». Selle esimene rida «Pierrot! – mu kurbused on ikka alasti» ja kõik teised read ning sama autori veel 40 luuletust on nüüd plaadil. Ja teisel on 44.

Topelt-CD «Ahelriim» (pildil, Andres Rõhu kujundus) on eriti väärtuslik seetõttu, et kõik luuletused on kirjandusmuuseumi heliinseneri Jaan Tamme timmitud mikrofoni ees salvestisele lugenud Indrek Hirv ise.

Samamoodi on käinud stuudios oma tekstidega Johnny B Isotamm. Tema plaadi nimi on «Puhka rahus, Johnny B!». Esimesest luuletusest «täna on eeva synni­päev» kuni viimase ehk 54. luuletuseni «mõttetu minna on päikese poole» kõlavad kõik tema enda häälega.

Kirjandusmuuseumi info- ja personalijuhi Krista Ojasaare teatel kuuluvad need plaadid sarja «Kirjanike hääled», mille toovad kuulajate ette ühistöös Eesti Kirjanduse Selts (EKS) ja Eesti Kirjandusmuuseum.

Kavas on salvestada mitmeid eesti kirjanikke oma loomingut lugemas ja nii  pak­kuda kuulajaile omalaadseid valikkogumikke.

Esimesed plaadid tulevad esitlusele juba sel reedel kell 17 Tartu kirjandusmajas (Vanemuise 19) algaval tasuta sissepääsuga kirjandusõhtul, millega tähistatakse 105 aasta möödumist EKSi asutamisest ja 20 aasta möödumist taasasutamisest.

«Kirjanike häälte» esitluse kõrval on kavas koosolek «Taastatud EKS», kus kõnelevad Peeter Olesk, Krista Ojasaar ja Katrin Raid, ning tekstikava «Eesti Kirjanduse Selts 1992–2012. Tegevusaruanne vahepaladega köögipoolelt».

Järelpidu on kirjandusmaja krüptis. Sealses vinotee­gis Reserva on DJ ülesannetes Janika Kronberg, Kaspar Jassa ja Märten Rattasepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles