Albert Peebo 104

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Peebo
Albert Peebo Foto: Sille Annuk

Tartlane Albert Peebo tähistas eile 104. sünnipäeva, ümber kõige kallimad inimesed, kellega ta oma Tähtvere kodus elab.

Need kallid on tema 91-aastane abikaasa Linda, kellega ta on olnud abielus varsti 71 aastat, ning noorema tütre Sirje Kokassaare pere, sealhulgas tütrepojad Raul ja Rein.

Albert Peebo vanema tütre nimi on Elin Ojaveer. Tütrepoegi on Peebol ühtekokku kolm ja tütrepojalapsi kaks.

Albert Peebo on pärit Rõngu vallast Koruste külast, kus tema isal Jaagul oli puutöökoda ning kus ta kasvas üles koos kolme vanema vennaga. Kõik vennad elasid ära pika elu – nii võib uskuda, et mehe kõrge iga on kirjas tema geenides.

Tallinnast külla sõitnud vennatütar Ede Peebo, kes mäletab sünnipäevalast kauem kui Albert Peebo enda tütred, ütles, et onu Albert on suure sisemise tarkusega mees, kes on silma paistnud eriliselt tasakaaluka meelega.

Seejärel kiitsid sünnipäevalised Albert Peebo häid mööblitisleri oskusi, tuletasid meelde tema tehnikahuvi ning tunnustasid naise Linda käsitöömeisterlikkust, sest just tema pilutatud valge linik tegi kringlilaua pidulikuks.

Tütar Sirje Kokassaar ütles tervisenapsu tõstes, et kuigi elu võib olla vahel väga habras, tõestab tema isa saatus vastupidist – seda, kui tugev ja vapper võib üks mees olla.

Ei Albert Peebo ega tema naine Linda saanud paraku terviseprobleemide tõttu külalistega koos lauas istuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles