TÜ/Eedeni tugevus peitub usalduses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningul harjutasid TÜ/Eedeni võrkpallurid muu hulgas blokeeringut.
Treeningul harjutasid TÜ/Eedeni võrkpallurid muu hulgas blokeeringut. Foto: Sille Annuk

Täna algaval naiste võrkpalli Balti liiga viiendal turniiril võõrustab TÜ spordihoone Eesti ja Leedu parimaid naiskondi. Samal ajal on lätlased ja valgevenelased vastakuti Jelgavas.

Peale kodunaiskonna TÜ/Eedeni mängivad Eestist veel Famila/Võru VK ja TTÜ, Leedust sõidavad siia Achema KKSC, SM Tauras VTC ja Heksa naistetiim.

TÜ/Eedeni treener Andres Toode rääkis, et eelmisel aastal võitis Tartu naiskond kõiki Leedu vastaseid. «Heksa ja Tauras on võrdsemad, Achema jääb tasemelt neile veidi alla,» täpsustas ta, kuid lisas siiski, et ilmselt tulevad kõik kohtumised nauditavad, sest keegi ei ole teistest selgelt üle.

Näiteks tõi ta sel aastal debüteerinud TTÜ naiskonna, kes vastastega varem palliplatsil kohtunud ei ole. «Võib nii ja võib naa minna,» arvas ta, «meil tuli näiteks lätlaste uue tulija Babitega raskusi.»

Korrektne mäng

Eesti liigas on Eeden praegu liidripositsioonil, Balti liigas paikneb Eesti naiskondadest kõrgeimal, kuuendal kohal. Treener Toode annab hooaja algusele hea hinde. «Mängud on hästi lõpuni mängitud, oleme olnud korrektsed ega ole ära langenud,» selgitas ta. Ainsaks äralangemiseks võibki pidada geimikaotust Audentese noortekoondise vastu, kuid mäng võideti siiski kindlalt.

Kuidas nüüd turniiril läheb, sõltub treeneri sõnul sellest, kes mängida saavad, sest kolmapäeval oli nii mõndagi mängijat kimbutamas sügisene külmetus.

Naiskonna eeliseks peab Toode seda, et põhimõtteliselt sama tuumik mängib koos juba kolmandat hooaega. «Ju on siis lõpuks meelde jäänud, mis ma räägin,» muigas ta ja lisas, et kolme aastaga tekib ka vajalik üksteise tunnetus ja usaldus.

Teine tugevus on ühtlane kõrge füüsiline ja vaimne tase. Tase on lausa nii ühtlane, et keegi ei paista treenerile eraldi silma. «Me peame mängima kõik koos ega saa kedagi alahinnata,» selgitas ta.

Jaanuaris mängitakse Võrus

Võõrustaja TÜ/Eeden alustab täna kell 18 ja vastaseks on SM Tauras VTC. Sellele eelneb kell 16 Famila/Võru VK ja Achema KKSC kohtumine. Kell 20 lõpetavad sportliku mänguõhtu TTÜ ja Heksa.

Homme algab võistluspäev kell 12, kui kohtuvad Võru ja Tauras, kell 14 mängib TÜ/Eeden Heksaga ja kell 16 TTÜ Achemaga.

Pühapäeval mängib TTÜ kell 11 Taurasega, Tartu naiskond kell 13 Achemaga ning Võru kell 15 Heksaga.

Enne play-off’e on kavas kaksteist turniiri. Kuues turniir käib samal ajal lätlaste ja valgevenelaste vahel Jelgavas. Seitsmes turniir on kavas detsembris, kui eestlased ja leedukad mängivad Kaunases. Jaanuari lõpus kohtuvad aga eestlannad ja lätlannad Võrus. Veebruari alguses ootab ees sõit Valgevenesse.

Naiste Balti liiga

1. Minchanka

2. VC Atlant

3. VC Kommunalnik Mogilev

4. SK Babite

5. Jelgava/LU

6. TÜ/Eeden

7. Heksa

8. Achema KKSC

9. TTÜ

10. SM Tauras VTC

11. Famila/Võru VK

12. Läti noortekoondis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles