«Maskiball» tõi Alveri auhinna andekale värsiriimijale

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eda Ahi luuleraamat «Maskiball».
Eda Ahi luuleraamat «Maskiball». Foto: Margus Ansu

Raamatus «Maskiball» on nõtke keelega ja hea vormitajuga luulet, mille puhul on oluline autori oskus ja võime kasutada riimi.

Nõnda sõnastas oma arvamuse Betti Alveri debüüdiauhinna žürii (esimees Peeter Helme, Hasso Krull, Krista Ojasaar, Märten Rattasepp ja Piret Bristol) ning otsustas, et auhinda on väärt selle teose noor autor Eda Ahi. Otsus tehti teatavaks täna, luuletaja Betti Alveri 106. sünniaastapäeval Tartu kirjandusmajas.

Žürii oli läbi töötanud kahe hingedepäeva vahel Eestis ilmunud ilukirjandusdebüüdid ning valis poolesaja teose hulgast tõsisemaks kaalumiseks välja kaheksa raamatut.

Nendest neli on luulekogud: Eda Ahi «Maskiball», Hanna Kangro «Kõik Kalamaja tänavad ehk Kolmeteistkümnes kääne», Marko Mägi «Maitsestatud kanad» ja Chalice´i peamiselt laulutekstidest koosnev «100% Chalice».

Proosast jäi žüriile eriliselt silma samuti neli teost: Kai Aareleiu «Vene veri», Märt Lauri «Appassionata», Kadri Pettai «Jaanik(a)» ja Daniel Vaariku «Praktikaaruanne».

Eda Ahi «Maskiball» on Värske Raamatu sarja kümnes köide. Toimetanud Triin Ploom, kujundanud Lilli-Krõõt Repnau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles