Tartu kaubahall saab kevadeks uue sisu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksakümnendate alguses valminud kesklinna kaubahall asub küll heas kohas, kuid on jäänud oma senise kontseptsiooniga ajale jalgu. Uus aasta toob maja haldaja kinnitusel uusi tuuli.
Kaheksakümnendate alguses valminud kesklinna kaubahall asub küll heas kohas, kuid on jäänud oma senise kontseptsiooniga ajale jalgu. Uus aasta toob maja haldaja kinnitusel uusi tuuli. Foto: Sille Annuk

Juba mõnda aega uut sisu ja vormi otsinud kesklinna kaubahall läheb viimaks uuenduskuurile. Novembri lõpus sulgeb uksed Comarket ning hiljemalt märtsis avatakse keskuse nullkorrusel Rimi toidupood.

Kuigi Comarketi rendileping kestab detsembri keskpaigani, on poeketi juhi Ain Taube kinnitusel kaupluse viimane lahtiolekupäev järgmine reede, 30. november. «Olime valmis edasi jääma, aga ju siis konkurendid tegid üürileandjale parema pakkumise,» sõnas Taube.

ASi Emajõe Kaubahall juhatuse liikme Eveli Opmanni sõnul on Rimiga leping sõlmitud ning poe avamine jääb ilmselt veebruari lõppu.

Biomarket ja kohvik

Opmanni kinnitusel käisid läbirääkimised ka näiteks Selveriga, kuid Rimiga saadi parimad tingimused. Nelja kassaga kauplus tuleb kaubahalli nullkorrusele, kus kunagi tegutsesid spordipood ja tantsustuudio.

«Tasku Rimist tuleb see mõnevõrra väiksem, kokku üheksasada ruutmeetrit, aga ideeliselt ikka sarnane ehk mõeldud kesklinna inimesele,» selgitas Opmann.

Peale Rimi avab samal korrusel uksed ka ökoloogilisi toiduaineid, puhastus- ja kehahooldusvahendeid pakkuv Biomarket, mis on siiani tegutsenud vaid pealinnas. Jaanuari keskel lõpetab tegevuse ka gruusia restoran Tbilisi, mille asemele tuleb Opmanni sõnul kohvik.

«Leping pole veel sõlmitud, aga neil on uus kontseptsioon, mida Tartus veel ei ole,» lausus Eveli Opmann. Tema sõnul läheb kogu alumine korrus jaanuaris umbes kuuks ajaks kinni.

Keskuse esimesele korrusele ehk praeguse Comarketi ruumidesse on Opmanni sõnul praegu kaks kandidaati – meditsiiniteenused ja spordiklubi MyFitness.

«Käivad läbirääkimised ja me pole veel otsust langetanud,» lausus Opmann. «Spordiklubi huvi on tõsine ja meie sooviks oleks aasta lõpuks leping lukku saada.»

Spordiklubi juhataja Erkki Torn ütles, et nad on arutanud ühe võimaliku variandina asukohta kesklinnas, kuid otsust pole tehtud.

«Oleme teist klubi Tartusse plaaninud päris pikalt ja kaubahall on üks võimalus,» sõnas Torn.

Sissepääs ööklubile

Keskuse ümberkorraldused peaksid lahenduse tooma ka uuele ööklubile, mis on juba üle aasta oodanud omale sissepääsu, et tegevust alustada. «Kõigepealt hakkamegi ehitama treppi, mis läheb klubisse,» lubas Opmann.

Ehituse venimine viibis, sest Comarket kasutas kahe korruse vahelist ruumi lao- ja kontoripinnana.

Uute plaanide käigus kaaluti keskusesse ka eskalaatorite toomist, praeguseks on neist loobutud. «Neid oleks läinud vaja siis, kui esimesele korrusele oleks tulnud kümmekond väiksemat kauplust, kes oleksid elatunud sellest liiklusest, aga praegu tulevad sinna teenindusasutused,» selgitas Opmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles