Läti ekspresident külastab Tartu Ülikooli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti endine president Vaira Vike-Freiberga.
Läti endine president Vaira Vike-Freiberga. Foto: Andres Haabu

Järgmisel nädalal saabub Tartusse visiidile Läti endine president Vaira Vike-Freiberga, kes peab 27. novembril rahvusvahelise loengusarja «Kapuscinski Lectures» raames ettekande uute Euroopa Liidu liikmete rolli üle abiandjatena.

Aastal 2009 käivitatud loengusarjade projekti eesmärgiks on arutada hiljuti Euroopa Liiduga liitunud riikide arenguabi koostöö teemadel, vahendab Tartu Ülikool. Oma avalikus ettekandes Tartu Ülikoolis käsitleb Vike-Freiberga uute Euroopa Liiduga liitunud ja liituvate riikide abiandja rolli ning maailmamajanduse mõju riikidevahelistele koostöösuhetele.

«Emerging donors – the way out of or into the crisi» nime kandev arutelupäev hõlmab endas lisaks ka diskussiooniringi, kus tunnustatud eksperdid arutlevad arengukoostöö võimaluste ja väljakutsete üle ning Eesti riigi rolli selles.

Paneeldiskussioonis osalevad lisaks Montreali ülikooli emeriitprofessor dr Vaira Vike-Freibergale ka Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi rahvusvahelise ja võrdleva õiguse õppetooli juhataja prof Evhen Tsybulenko, riigikogu liige Marko Mihkelson ning Arengukoostöö ümarlaua poliitikaekspert Evelin Andrespok. Diskussioon kaasab ka saalisviibijaid, kellel on võimalus arutellu aktiivselt sekkuda ning ekspertidelt huvipakkuvaid küsimusi küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles