Kaks Elistvere ilvest ei taha loomaparki naasta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere loomapargi ilves.
Elistvere loomapargi ilves. Foto: Sille Annuk

Oktoobrikuus purustas tormis murdunud puu Jõgevamaal Elistvere loomapargis ilveste aediku ning kolm täpilist metsakiisut pääses põgenema. Kui ühe neist said loomapargi töötajad kastlõksuga kätte juba paari päeva möödudes, siis kaks ilvest on jätkuvalt redus.

RMK Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul ütles, et kaks täiskasvanud ilvest jalutab endiselt ringi. «Selle kuu teisel nädalavahetusel nähti neid Luual, olid teised tee ääres passinud.»

Nende kättesaamine on Sauli sõnul keeruline, sest ilvesed näitavad end enamasti õhtul. «Kui lumi maha tuleks, näeksime jälgi ja saaksime aru, kas nad meie püüniskastide lähedal üldse liiguvad.»

Loomapargis saavad külastajad praegu vaadata viit ilvest. Kahe redutaja pärast on aga loomapargi töötajad kurvad, sest need ilvesed ei karda inimest ning nad võivad kergest langeda jahimeeste saagiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles