Maaülikooli professor valiti loodusteaduste komiteesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Ülo Niinemets.
Professor Ülo Niinemets. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Maaülikooli professorist Ülo Niinemetsast sai Science Europe elu-, keskkonna- ja geoteaduste teadusliku komitee värskeim liige. Niinemets on praegu ainus eesti teadlane, kes osaleb Europe teaduskomiteede töös.

Science Europe (www.scienceeurope.org) on Euroopa teadust finantseerivate organisatsioonide poolt äsja moodustatud kõrgetasemeline kogu. Organisatsioon annab Euroopa Komisjonile ja liikmesriikidele nõu teaduspoliitika ja –strateegia kujundamisel ning osaleb Euroopa ühise teadusruumi (ERA) loomisel, eelkõige esindades just teadlaste häält, kirjutab maaülikooli veebileht.

Science Europe koosneb kuuest teaduskomiteest, mis katavad kogu teadussuundade spektri. Komisjonidesse valiti liikmeid teadusliku eksellentsuse alusel liikmesorganisatsioonide esitatud kandidaatide seast.

Professor Niinemetsa kandidatuuri esitas Eesti Teadusfond.

Science Europe asutati sptembris 2011 seitsme rahvusliku teadusagentuuri poolt, kellest üks oli Eesti Teadusagentuur (Etag). Praeguseks on liitunud 50 organsatsioon 25 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles