Haigla näitab kirevaid loodusmaale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibe Arraku maalitud sirelid vaasis.
Piibe Arraku maalitud sirelid vaasis. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli Kliinikumi peamaja trepifuajees on näha Piibe Arraku lillepildid ja maastikuvaated, kokku paarkümmend õlimaali, mis kõik ilusasti raami pandud.

Piibe Arrak ütles, et valis haiglahoonesse need värvikirevad tööd lootuses, et lilled ja maastikud suudavad seal inimesi rõõmustada.

Piibe Arrak maalib lisaks loodusele hea meelega ka portreid. Samuti meeldib talle jäädvustada vanu mänguasju, olgu need siis päevi näinud karud või nukud. Lisaks õlimaalile viljeleb ta pastelli, akvarelli ja graafikat.

Piibe Arrak on sünnilt tallinlanna, kes pärast Tartu kunstikooli lõpetamist on elanud terve elu Tartus.

Tema eeskujud on Harri Pudersell ja Alfred Kongo ning just nemad olid kunstikoolipäevil tema armastatud maaliõppejõud.   

1963. aastal ühines Piibe Arrak Tartus Erich ja Melanie Arraku vabaateljeega ning 1967. aastast on ta esinenud ülevaate-, rühma- ja isikunäitustega. Ta on Tartu Kunstnike Liidu liige ja valmistub praegugi oma uute töödega Tartu kunstnike ülevaatenäitusel osalema.

Piibe Arrak ütleb, et õnneks tal endal pole olnud arstide juurde sageli asja.

Tema pildid sattusid Maarjamõisasse aga sel teel, et ta poja Andres Arraku abikaasa töötab kliinikumis ning tema mainiski, et niisugune näitusepind on saadaval. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles