Galerii: meeleavaldus Tartus Reformierakonna kontori ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Raekoja platsil Reformierakonna kontori ees käis teisipäeva õhtul kell 17.30 kuni 18.15 liikumise «Aitab valelikust poliitikast» korraldatud meeleavaldus.

«Meil on kõrini», «Aitab valedest», «Let´s jokk», «Demokraatia on enamat kui valimised» «Eesti vabaks. Valdedest, hämamisest, ülbusest, ahnusest» olid mõned kirjad kaasa toodud plakatitel.

Ürituse algataja literaat Berk Vaher ütles lavalt, et see meeleavaldus ei ole suunatud ühegi erakonna vastu, kuigi on selge, et valitsuserakond dikteerib kogu riigi poliitilist liini.

Kadri Tüür lausus oma sõnavõtus, et valitsuspartei kohtleb rahvast nagu lapsi, kes ei mõista. Ometi rahvas kuulab ja mõistab.

Meeleavalduse eel oli Reformierakonna kontori trepp täis kuhjatud kingipakke, millele oli muu hulgas kirjutatud «Kallile sünnipäevalapsele! Ämm 50 000.-», «Abikaasalt 20000» või Emalt ja isalt. 15000 eek.» Reformierakonnal oli eile 18. sünnipäev ning kingitused mõeldud täisealiseks saanud parteile.

Sõnavõttudest kõlas läbi mure selle pärast, et erakonnad eesotsas juhtparteiga ei räägi enam rahvaga. Rahvas omakorda vastab kidakeelsusele usaldamatusega. Kõnelnud kinnitasid, et rahva hääl kuulub jätkuvalt rahvale, mis sellest, et see hääl sai viimastel valimistel antud poliitikutele.

Üks kõige valjemaid aplause külas hüüdlausele: «Aususe nõudmine ei ole ekstremism!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles