Euroopa parim mälumängur selgub Tartus

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumäng
Mälumäng Foto: Postimees / Scanpix

Homme algavad Dorpati konverentsikeskuses üheksandad Euroopa meistrivõistlused mälumängus, 180 osalejat sõidavad siia kokku 21 riigist.

Eesti võõrustab seda võistlust juba teist korda, 2005. aastal tulid mälumängurid kokku Tallinnas.

Sellest ajast on üritus pidevalt kasvanud, nüüd kestab see terve nädalavahetuse ja võistlusformaate on koguni viis. Võisteldakse individuaalarvestuses, paaris ja koondisena oma riigi eest.

Tipud on kohal

Arko Olesk, võistluse peakorraldaja ning üks küsimuste koostajatest, rääkis, et paljudele kilbaritele on see nädalavahetus 48 tundi katkematut mälumängu, sest võistluselt minnakse hotellituppa või kuhugi pubisse ning mängitakse oma seltskonnaga edasi. «See on selline täielik orgia,» muigas Olesk.

Tänavuste maailmameistrivõistluste esikümnest on kohal seitse mängijat, teiste seas valitsev maailmameister Jesse Honey ning varasemad mitmekordsed maailma- ja Euroopa meistrid Kevin Ashman, Pat Gibson ja Olav Bjortomt. Riikide arvestuses asub tiitlit kaitsma Soome.

Oleski sõnul saab võidu eest lisaks karikale peamiselt vaid au ja kuulsust, sest nii tippsport see veel pole, et seal suured summad liiguksid.

Päris esimest korda osalevad mängijad Lätist, Rumeeniast, Serbiast ja Portugalist.

Mängud kõigile

Lisaks ametlikule mängule on tänasest igal õhtul mälumängud ka lokaalis Nälg, seal võivad osaleda kõik. Oleski sõnul ei ole küsimused küll stiilis «Mis on Prantsusmaa pealinn?», kuid kindlasti tunduvalt kergemad meistrivõistluse omadest.

Sarnaselt meistrivõistlusega on aga ka need inglise keeles ja mõned on koostanud teiste riikide mälumängurid.

Tippude lõpuheitlustele võivad pealtvaatajad Dorpati konverentsikeskusesse kaasa elama minna: individuaalvõistluse finaal on laupäeval kell 14.30, riikide koondiste finaal pühapäeval kell 14.

Mälumängud lokaalis Nälg

• Täna kell 18 tutvumismäng Eestisse saabunud välismaa kilbaritele, see on kokku pandud varasemate Eesti mängude küsimustest. Kell 20 tavapärane Nälja muusikaviktoriin.

• Avatud mälumängud kõigile soovijatele reedel kell 22.30 ja laupäeval kell 23.

• Pühapäeval kell 18 saab mängida heategevuslikku mälumängu World Trivia Night, osalustasu on 5 eurot. Sellele järgneb Tartu Ülikooli Mälumänguklubi tehtud (tasuta) mäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles