Soomlane alustas Võrust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Playtech Estonia uue juhi Juha Olavi Korhoneni sõnul asub Tartus üle poole Playtechi töötajatest ja ettevõttel on plaanis tänavu siia veel 35-40 inimest juurde palgata.
Playtech Estonia uue juhi Juha Olavi Korhoneni sõnul asub Tartus üle poole Playtechi töötajatest ja ettevõttel on plaanis tänavu siia veel 35-40 inimest juurde palgata. Foto: Margus Ansu

Juha Olavi Korhonen (36), kes võttis märtsist üle Eesti ühe suurima infotehnoloogiaettevõtte Playtech Estonia juhtimise, sattus Eestisse juba 1990. aastate algul kaitseväe instruktorina.


«Tulin 1992. aasta sügisel taasloodud Eesti kaitseväe instruktoriks Võrusse,» räägib Korhonen.



Soomest sai ta allohvitseripagunid, Tallinnast ohvitseripagunid ja Tartust psühholoogihariduse.



Kui küsida Korhonenilt Soome infotehnoloogiaäris toimuva kohta, lausub korralikku eesti keelt kõnelev mees, et kolis Eestisse juba 1990. aastate algul ega ole kodumaal juhtuvaga eriti kursis.



Korhonen tunnistab, et ei ole ise infotehnoloogiat õppinud, aga tema ülesandeks polegi programmeerimine, vaid inimeste juhtimine. Playtechis töötab ta 2004. aasta kevadest.



«Alustasin personalijuhina, siis sain korporatsiooni personalidirektoriks ja nüüd siis 1. märtsist Playtechi Eesti ettevõtete juhiks.»



Kas Korhonen ei igatsegi oma kodumaa Soome järele? «Mul on paariaastane tütar ja olen mõlgutanud viimastel aastatel mõtteid, et võiks sinna ühel hetkel tagasi kolida,» räägib ta.


Juha Olavi Korhoneni naine on samuti soomlane, kes sai kõrghariduse Tartu Ülikoolist. (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles