Pegasuse eest on linnal lõpparve esitamata

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pegasuse vettelaskmine läinud reedel.
Pegasuse vettelaskmine läinud reedel. Foto: Margus Ansu

Remontimiseks Emajõe linnaujulasse vinnatud reisilaev Pegasus lasti läinud nädalal vette tagasi, kuid ikka veel pole teada, milliseks kujuneb laeva ilma loata randa tõmbamise eest esitatav arve, nentis Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Läinud nädalal saatis linn Tartu Sadamale lepingu projekti, mille järgi sadam peaks linnale maksma ranna kasutamise eest 1200 eurot, hüvitama keskkonnaproovide võtmise maksumuse ja võimaliku keskkonnakahju.

Nagu ütles linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool, ei ole sadam linnale ametlikult vastanud.

Kas rannale tekitati kahju, peaks selguma selle nädala lõpuks, kui on saabunud proovide vastused. Haak ütles, et visuaalselt hinnates kahju ei tekitatud. Lõplik kinnitus sellele võiks selguda keskkonnauuringute keskuse võetud proovidest.

Linnaametnike aruteludes kujunes Haagi sõnul seisukoht, et laeva kaldale tõmbamise eest tuleb tasu küsida nii palju, kui oleks maksnud Peipsi kaldal doki kasutamine: «Maksmata ei saa, et keegi teine ei arvaks, et võib linna maad tasuta kasutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles