Reiniku koolis algab järgmine remont

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiniku kooli algklasside maja riidehoid, kus peagi algab ümberehitus, näeb praegu vägagi vilets välja.
Reiniku kooli algklasside maja riidehoid, kus peagi algab ümberehitus, näeb praegu vägagi vilets välja. Foto: Margus Ansu

Mart Reiniku kooli algklasside majas algab peagi remont, millega räämas keldrist saab korralik riidehoid, lisatakse puuduolevad käimlad ja korrastatakse klassiruume.

Reiniku kooli direktor Toomas Samm ütles, et töö jätkub sealt, kus jäi suvel rahapuudusel pooleli. «Viis klassiruumi, lisatualetid ja riidehoid jäid tegemata,» sõnas ta.

Linnavalitsus on volikogus Keskerakonnalt ja ka sotsidelt tublisti võtta saanud selle pärast, et lapsed saadeti koolimajja, kus käimlakohti on alla igasuguse normi.

Tartu koolide ümberkorraldamisel Reiniku kooli algklasside majaks määratud Riia 25 hoone keldris asuv riidehoid on aga vaatamisväärsus. Koolimajas Tartu Postimehele ekskursiooni korraldanud koolitöötajad ütlesid, et vaevalt suudab see keskkond tekitada mälestusi ilusast esimesest koolipäevast.

Remont jaanuari lõpuni

Ehitushanke tulemusena peaks need ruumid olema jaanuari lõpuks remonditud. Hanke võitis PVH Ehituse ja E&G ühispakkumus maksumusega ligemale 232 000 eurot. Töö algab lähiajal.

Seega läheb Reiniku kooli Riia tänava majas remont lahti enne, kui lõpeb remont Vanemuise 48 koolimajas. Samm ütles, et õppetööks ruumipuudust ei tule.

Vanemuise tänava maja remont peaks saama tehtud novembri lõpuks. Samm teadis eelmisel nädalal öelda, et koolivaheaja lõppedes peaksid sisetööd olema tehtud. Majast on soojustatud umbes kolmveerand, panna tuleb veel fassaadikatteplaadid.

Selle maja remondi korralduse pärast sai linnavalitsus volikogus Keskerakonnalt ka võtta. Keskerakond heitis ette, et mürarikas ja tolmune ehitus käib koolitundide ajal.

Riia 25 maja remontimisel seadis linnavalitsus tingimuseks, et ehitustöid, mis häirivad õpet, tuleb teha pärast tunde, õhtupoolsel ajal, ütles Tartu abilinnapea Argo Annuk.

Tööd tuleb teha kooskõlastatult kooli juhtkonnaga. Kooli juhtkond omakorda informeerib lapsevanemaid ja annab võimalikest riskikohtadest teada, et ei oleks ootamatusi.Küsimuse peale, kas need reeglid on Keskerakonna tähelepanujuhtimise vili, vastas abilinnapea Tiia Teppan, et ei ole.

Rohkem teavitust

Küll möönis Teppan, et linnavalitsus on nüüd rohkem toonitanud, et koolidirektoritel on vastutus ja õigus küsida nii ehitajatelt kui linnavaraosakonnalt informatsiooni, tähtaegu ja kokkuleppeid ning teavitada lapsevanemaid ja õpetajaid.

Teppan lisas, et nüüd on ka selgelt kirjas, et müra tekitavaid töid ei või teha tööpäeviti kell 8–13 ja ehitustööde planeerimisel tuleb arvestada, et kogu maja peab toimima koolimajana. Klassiruume saab rekonstrueerida vaid ühekaupa.

Reiniku kooli algklasside maja kohta ütles abilinnapea Teppan veel: «Tahame võimalikult kiiresti Reiniku kooli normaalsesse korda saada, me ju tunnistame, et tualettruume on vaja, garderoobe on vaja. Seepärast kiirustame ehitustööga, mitte ei lükka ehitamist jälle järgmisesse aastasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles