Uus Entri tuleb talveaia ja veinitoaga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi eile olid Entri uued ruumid kaubahallis veel üsna ehitusjärgus, lubasid söögikoha omanikud, Pilvi Juus ja tema poeg Janar Juus, kohvikrestorani järgmisel nädalal avada.
Kuigi eile olid Entri uued ruumid kaubahallis veel üsna ehitusjärgus, lubasid söögikoha omanikud, Pilvi Juus ja tema poeg Janar Juus, kohvikrestorani järgmisel nädalal avada. Foto: Sille Annuk

Viimased kaheksa aastat Londoni hotelli all tegutsenud restoran Entri avab uuel nädalal uksed kaubahallis. Hotelli uut restorani Polpo hakkab pidama Londoni hotell ise.

Entri ühe omaniku Pilvi Juusi sõnul oli neil kolimiseks kaks olulist põhjust. Esiteks soovis ettevõte otsida uusi võimalusi ning teiseks sai 1. oktoobril täis rendilepingu tähtaeg.

«Lepingu lõppedes muutuvad ju tingimused ja see suunaski uutele otsingutele,» ütles Juus, kelle sõnul seostas linnarahvas söögikohta eelkõige Londoni hotelliga.

«Mis siin salata, olime ikkagi hotellirestoran ja klient suhtus meisse samamoodi. Võisime arvestada hotelli n-ö sundkäibega, aga linnarahvast käis ikkagi vähe,» nentis Juus ning tõdes, et hotellis asumine seadis piiranguid. «Kui olid näiteks muusikaga firmapeod, tuli alati hotellikülalistega arvestada.»

Talveaed ja veinituba

Kaubahallis on Entril üle saja ruutmeetri rohkem ruumi, kui oli Londonis, ning see annab näiteks firmaürituste korraldamiseks palju paremad võimalused.

Varem Seppäläle kuulunud kaubanduspind on jagatud kolmeks alaks: tänavavaatega klaasseina äärde tuleb pehme mööbliga talveaed, keskele klassikalise restoranimööbliga söögisaal ning ühte tiiba vaipkattega veinituba.

Söögikoha sisekujunduse on teinud kunstnik Nerva ning ruloode abil saab suurt saali liigendada ja eri suurusega aladeks muuta.

«Tuleb midagi kohviku ja restorani vahepealset,» iseloomustas Juus ning lubas Entri püsiklientidele, et välja kujunenud lemmikroad jäävad ka uues kohas alles. «Menüü uueneb eestimaise toidu varal, näiteks põdraliharoad ja mitmesugused suupisted, aga üldjoontes on valik üsna klassikaline.»

Järgmise nädala teises pooles avatav saja kolmekümne kohaga Entri on lahti hommikul poole üheksast õhtul üheteistkümneni. Nädalavahetustel avatakse ja suletakse söögikoht siiski paar tundi hiljem. Juusi sõnul saab Entrist ka hommikusööki ja alles jäävad klassikalised päevalõunad.

Restoran Polpo

Entrist tühjaks jäänud ruumides avab novembri teises pooles uksed restoran Polpo, mis tähendab Londoni hotelli juhataja Verni Loodmaa sõnul Veneetsias mõnusat söögikohta, kus pakutakse head toitu ja maitsvat veini. «Eks me sellest lähtumegi,» lausus Loodmaa ning põhjendas söögiäri hotelli kätte võtmist muu maailma praktikaga.    

«Tegelikult ongi maailmas tavapärasem, et hotelli söögikoht on hotelli omanduses, kuigi see on avatud ka linnarahvale,» ütles Loodmaa.

Loodmaa sõnul ei jää Polpos vanast söögikohast mitte midagi alles. «Välja arvatud ajalooline osa,» täpsustas ta ja kirjeldas muudatusi. Näiteks varem saali tagaseinas asunud baarilett on toodud kohe sissekäigu juurde ning väiksemale seltskonnale on loodud kümnekohaline privaatruum.

Polpo peakoka Ave Jäägeri kinnitusel soovitakse restorani külastajaid üllatada lihtsate maalähedaste maitsetega ning peale õhtusöökide jätkatakse ka päevapakkumistega. «Hinnad on mõistlikud ja turule kohased,» märkis Loodmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles