Varingu alla jäänud töömees suri haiglas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus Tehnika tänavale kerkiva laohoone ees kraavis.
Õnnetus juhtus Tehnika tänavale kerkiva laohoone ees kraavis. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeva pärastlõunal juhtus Tartus Tehnika tänaval tööõnnetus, milles sai raskeid vigastusi noor mees. Arstide ponnistused ei andnud tulemusi ning mees suri eile päeval haiglas.

AS Tartu Ehitus rajab OÜ Bengel Invest tellimusel Tehnika tänavale 6000-ruutmeetrist lao- ja tootmishoonet. Kanalisatsioonikraavi põhjas töötasid esmaspäeval kaks meest pinnasetihendajaga. Ühele mehele varises peale pinnas kraavi servast. Teine pääses varingu eest ära.

Päästjad said abipalve laohoone ehitusobjektilt 22. oktoobril kell 15.16. Kolleegid asusid kohe mulla alla mattunud meest välja kaevama. Päästjate vabastasid saabudes mehe jalad ning andsid kannatanu üle kiirabile. Mees oli õnnetuse järel teadvusel, kuid tema seisund kriitiline.

Kannatanu ei olnud ettevõtte töötaja, vaid alltöövõtja. Millises firmas mees töötas, ei õnnestunud tööinspektsioonil eile kindlaks teha. Lõuna tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Kalmer Kärblane märkis, et sündmuskohal võis näha mitmeid ohutusnõuete rikkumisi. Täitmata olid tema hinnangul jäetud ka kõige elementaarsemad nõuded.

Inspektorile kinnitati, et 1990. aastal sündinud mees oli tööl esimest päeva.

Et töömees suri, alustab politsei juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust. «Uurimine läheb nüüd prokuröri juhtimise alla, mõistagi jätkab ka inspektsioon õnnetuse uurimist,» lisas Kärblane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles