Remo Savisaar tõi maailma loodusfotokonkursilt teise koha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge teise koha tõi Remo Savisaarele foto metskitsest Vooremaa maastikul.
Kõrge teise koha tõi Remo Savisaarele foto metskitsest Vooremaa maastikul. Foto: Remo Savisaar/blog.moment.ee

Maailma suurimal ja mainekaimal loodusfotokonkursil «Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year» võitis Tartumaal elav Remo Savisaar kodukandis tehtud fotoga metskitsest teise koha.

Äsja konkursi auhinnatseremoonialt Londonist naasnud Savisaar oli teise koha üle väga õnnelik. «See on nagu loodusfotograafide Oskarite jagamine,» sõnas ta. Tema kinnitusel on kasvõi ühel korral elus konkursil äramärgitute hulka jõudmine piltniku jaoks suur saavutus.

Teise koha saavutas Savisaar mustvalge loodusfoto kategoorias. Pildil on kujutatud metskitse mööda Vooremaa maastikku kõndimas. Et päike oli madalal, jäi kitsest valgele maastikule pikk vari. «Läksin püüdma metskitse kuldses tuisus,» rääkis Savisaar pildi saamisloost. Auhinnalise tabamuse saamiseks tuli samas kohas pildistamas käia umbes paarkümmend korda. Kitsi nägi piltnik seal korduvalt, kuid ainult sel pärastlõunal võimaldas ilmastik saada just sellise võimsa foto.

Mustvalge loodusfoto kategoorias võitis Savisaare fotole üsna sarnane pilt jänesest põllul.

Savisaar ise osales mainekal konkursil kolmandat korda. «Igal aastal on mõned pildid ka finaali pääsenud ja eks ma salamisi lootsin, et ehk jõuan ka kõrgemale.» Teine koht on vaieldamatult saavutus, millega kaasnes auhinnasertifikaat. Otseselt auhinnaraha teise koha eest ei maksnud, küll aga tasusid korraldajad poole Savisaare reisikuludest Londonisse.

Eestlased on 48. korda peetud võistlusel jõudnud kõrgele kohale ka varem. Urmas Tartes saavutas 2009. aasta konkursil kategoorias «loomad oma keskkonnas» võidu fotoga lumekirbust. Mullu sai üritusel kõrgeid hinnanguid Sven Začeki foto, mis kujutas samuti metskitse.

Võistlust korraldab Londoni loodusloo muuseum. Konkursile esitati tänavu kokku üle 48 000 foto 98 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles