Meditsiinitöötajate streik kestab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. oktoober 2012 algas tollane tervishoiutöötajate streik.
1. oktoober 2012 algas tollane tervishoiutöötajate streik. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval, 8. oktoobril streikis Tartu Ülikooli Kliinikumis 53 ambulatoorse vastuvõtuga tegelevat arsti ühtekokku 164 streigitunniga ning 22 õde 72 streigitunniga.

Et streik puudutab nüüd juba ka statsionaarset haiglaravi, oli Maarjamõisa kaheksateistkümnest operatsioonitoast esmaspäeval streigi tõttu suletud viis ning eile kuus tuba. Ühes operatsioonitoas tehakse päevas kolm kuni viis lõikust.

Kirurgiliste erialade osakondade sekretärid, kelle peal on patsientidega info vahetamise põhikoormus, ütlevad, et osa inimesi on operatsiooni ärajäämisest kuuldes leplikud ja koostöövalmid, soovides arstidele nende püüdlustes edu ning toetades eriti just õdesid ja hooldajaid.

On aga ka rahulolematuid inimesi. Näiteks ortopeediaosakonnas lükkuvad enamasti edasi plaanilised puusa- ja põlveoperatsioonid, mille järjekorras on inimesed olnud juba kevadest saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles